Vezetői Kompetencia Teszt

Fontos tudni, hogy kivel milyen tesztet érdemes kitöltetni. Mindig attól függ, hogy mire keresünk embert, vagy mit akarunk megtudni jelenlegi dolgozóinkról. Nézzük most a főbb csoportokat:

Vezetők:

Az ő esetükben az alábbi teszteket javasoljuk:

  • Érzelmi intelligencia teszt: hogy tisztában legyünk azzal, milyen energiák lengik körül, min keresztül tudjuk motiválni, melyek a negatív zónái, mire “ugrik”, illetve mivel a vezetőtől függ az alatta dolgozó csapat működése és aktivitása, így azt is megtudhatjuk, hogy mi lesz az a maximum, amire a csapat teljesítményben képes lesz az ő vezetése alatt.
  • Személyiség térkép: a tesztből kiderül nemcsak az őszinteség foka, de 17 alapvető kompetencia mentén ad eredményeket számunkra, hogy mire számíthatunk tőle normál működés esetén, s mire ügyeljünk, ha krízishelyzet van. Megtudhatjuk belőle többek között a felelősségvállalás és az önbizalom fokát, képet kaphatunk arról, hogy vajon mennyire tud kontrollálni, illetőleg mennyire kezdeményező.
  • Egyszerűsített disc: amely arra ad gyors információt, hogy jó, illetve rossz napjain vajon a működésben mi az, ami várható nála: mennyire lesz döntésképes, illetőleg milyen mértékben támogatja a csapatát, képes-e a kapcsolat kiépítésére, s mennyire lesz képes elemezni a rendelkezésére bocsátott információkat.
  • Vezetői kompetenciákat mérő teszt: Itt elkülönülnek a szolgáltató cégek a gyártó cégektől, hisz más-más kompetenciákra van szükség az egyiknél is, s a másiknál is. Ennél a tesztnél általános vezetői kompetenciákat mérünk, de ha a cégnél egyedi feladatstruktúrák vannak, akkor lehet kérni saját kompetenciateszt elkészítését is – bár első körben elég szokott lenni az általános is. Egyedi tesztet csak indokolt esetben érdemes lefejlesztetni, s csak nagy létszámú tesztelő esetén – tehát semmiképp nem javasoljuk, de lehetőséget biztosítunk rá.

Ebből a tesztből megtudhatjuk, hogy milyen a problémamegoldó képesség, mennyire fogja tudni motiválni, vagy kontrollálni az embereit, milyen módon lesz konfliktusfelvállaló, vagy épp kerülni fogja, milyen a felelősségvállalás foka, mennyire döntésképes, stb.

S hogy mit tudunk meg, ha leteszteltük a vezetőnket?

Egy dolgot biztos: alkalmas-e arra, hogy a mi cégünkben , a mi csapatunknál vezetői beosztásban hosszú távon, jól tudjon működni, s képes-e ellátni azt a feladatot, amelyet neki szánunk.