Kulcsemberek meghatározása

Tudatosan viszonylag kevés cég foglalkozik a kulcsemberek meghatározásával, pedig ez több szempontból is fontos lehet.

Sok esetben automatikusnak vesszük, hogy a vezetők a kulcsemberek, hisz ők irányítják a céget, de ha megvizsgáljuk akkor megfigyelhetjük, hogy közöttük is van dominánsabb, kevésbé domináns, és vannak véleményvezérek, akire a többiek hallgatnak.   A dominancia és a befojásolási képesség alapja lehet  az adott személy személyisége, vagy a kiemelkedő szakmai  tudása.

Hasonlóan működik ez a szervezeti többi részében is, és az egyáltalán nem biztos, hogy ezek a személyek valamilyen jelentős pozíciót töltenek be.  Ennek az információnak a megszerzése nagyon fontos lehet egy nagyobb átszervezés, vagy bármilyen szervezeti változás megvalósításánál, vagy bármilyen szakmai változás levezénylése szempontjából.

Miért fontos, hogy egy vállalkozás tudatában legyen a kulcsembereivel?

A változások eredményes levezénylésének egyik fontos eleme a jó tervezés mellett, a kommunikáció, azaz a hatékony, jól irányított információáramlás. Az emberek akkor fogadják jól az információt, ha az olyan személytől/ személyktől származik, vagy olyan személy/ személyek erősítik meg, akik számukra fontosak vagy hitelesek.  Egy szervezet esetében ezek lehetnek a kulcsemberek, akik hatással vannak a munkavállalókra, vagy éppen a szervezet/ vállalkozás beszállítóira, vagy együttműködő partnereire. Ezen személyek meghatározása és mozgatása a szervezetben kiemelten fontos, hisz képesek a legnagyobb bajt is elsimítani és a bolhából is elefántot varázsolni.  

A másik szempont amit még érdemes lehet figyelembe venni, az a jövő vezetőinek a fejlesztése.  A jövő vezetői, azok a szakemberek, akiknek a szakmai tudásuknál és személyiségüknél fellelhetők azok a  kompetenciák, amelyek fontosak lehetnek egy jövőbeni vezetői munkakör betöltése szempontjából.  Fontos tudatosítani, hogy nem minden szakember akar vezetővé válni, és nem minden szakember alkalmas vezetőnek, de ettől ők még a vállalkozás szempontjából kulcsemberek.  

A vállalkozás számára  fontos,  hogy tudja kik  és milyen szempontból a kulcsemberei, és ezekkel  a munkavállalókkal tudatosan foglalkozzon.