Stressz szint mérő teszt

Manapság már az a csoda, ha valaki nem stresszel. Nem nagyon foglalkozunk vele a munkahelyen, mondván, mindenkinek stresszes a munkája, pedig kellene. Mert egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire.

Az idegrendszer 30 Hz feletti eredményeket mutat, beszűkül a tudat, s az egyébként meglévő információk és kompetenciák is csak korlátozottan lesznek elérhetők az egyén számára. Bizonyára mindenki volt már olyan helyzetben, hogy akár egy vizsga, egy nagy téttel rendelkező tárgyalás, vagy komoly megmérettetés esetén egész egyszerűen leblokkolt. És bárhogy erőltette a dolgot, egész egyszerűen nem jutott eszébe, amit szeretett volna, noha tudta, hogy tudja. Nos, ez maga a stressz. Nem beszélve az egyéb testi tünetektől.

Egy egészséges stressz szint elvezethet bennünket a csúcsteljesítményig, míg egy megterhelő bizony beteggé is tehet bennünket.
Ugye, hogy így már egészen más? Néha érdemes megnézni, hogy a nagy idegi megterhelésnek kitett munkatársak (vezetők, értékesítők, ügyfélkapcsolattal foglalkozó munkatársak, boltban dolgozók, projektvezetők, vagy egy-egy nagyobb hajtás után gépkezelőink, fizikai dolgozóink) épp melyik szintjén vannak a stressznek, hogy még idejében elcsípjük, s kezdeni tudjunk vele valamit.

A nagyon stresszes munkatársak nem tudnak úgy teljesíteni, csökken a motiváció, nehezebbé válik a kommunikáció, megnövekszik körülöttük a külső és belső konfliktusok száma, nem beszélve arról, hogy szélsőséges esetben le is betegszenek, s kiesnek a munkából. Mennyivel jobb lenne nekik is, nekünk is, ha időben észrevennénk, s a stressz szintjének megfelelő javaslatokat tudnánk adni neki!

Nos, erre való a stressz szintjét mérő tesztünk, amely segítségével megtudhatja, hogy mire van szüksége a munkatársnak: épp elég egy mély beszélgetés egy jó HR-essel, tanácsadóval, esetleg már coachingra van szüksége (csoportok esetén stresszoldó tréning is szóba jöhet, esetleg egy AVS kezelés), vagy egy-két otthoni pihenőnap megoldja a problémát, s csökkenti a stresszt. Viszont az is lehetséges, hogy ezekről már most le is késtünk, s érdemes inkább orvoshoz küldeni.

Töltesse ki munkatársaival stressz szintet mérő tesztünket, s tudja meg, hogy az Ön dolgozói jelenleg milyen stressz szinten vannak, s mire lenne leginkább szükségük, hogy a munka a legjobb teljesítményszinten folyjon tovább.