Személyiség Térkép

A személyiség térkép eredményéből rengeteg mindent megtudhatunk, noha ez a teszt kimondottan érzékenyen reagál arra, hogy valaki épp sikerszériában, vagy kudarc közepette töltötte ki. Ebben rejlik viszont előnye is: láthatjuk, hogy sikeres, vagy kevésbé sikeres működés esetén mire számíthatunk: mely területek lesznek az erősségek, illetőleg mely területeken kell megtámogatnunk a kitöltőt, hogy jobban működjön.

Megtudhatjuk, hogy a tesztet kitöltő mennyire tud önállóan működni, illetőleg csapattevékenység esetén mire számíthatunk tőle. A megbízhatóság, a felelősségvállalás foka ugyanúgy kimutatható, mint az, hogy mennyire lesz aktív, vagy például kezdeményező. 17 olyan kompetenciát mér, amely nemcsak a normál emberi működésben számít, hanem arra is választ ad, hogy a munkahelyi működésben hol milyen erősségekre támaszkodhatunk, illetőleg gyengébb működés esetén mit kell megerősítenünk.

A beépített hazugságvizsgáló megmutatja az őszinteség fokát, hogy milyen mértékben támaszkodhatunk valaki szavára, s következtethetünk arra is, hogy mennyire lesz megbízható, illetve milyen mértékben fogja vállalni a felelősséget akkor, ha hibázik, vagy mennyire hajlamos arra, hogy másra hárítson.

A teszteredmény jó alapot ad ahhoz, hogy egyéni fejlesztési terveket dolgozzunk ki a munkatársak számára – erősítve ezzel nemcsak a kompetenciákat, hanem a lojalitást is cégünknél.

A teszt 240 kérdésből áll, melynek megválaszolása után egy komplex grafikont kapunk eredményül, amely tartalmazza a mért kompetenciák mentén, hogy ki-ki mennyit tud kihozni magából akkor, amikor sikerszériában van, mennyire zuhan le és főleg, hol, amikor kudarcok érik, illetőleg kb. milyen átlagműködése van a mindennapokban. Vezetőként iránymutatást ad ahhoz, is, hogy kire hol érdemes figyelni, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa, s kire mekkora kontrollt érdemes rakni a mindennapi működésben. Éppen ezért érdemes kitöltetni nemcsak az új felvételiző munkatárssal, hanem a csapat meglévő tagjaival is. Érdekes eredmények szoktak kijönni, s választ kapunk sokszor arra, hogy valaki miért úgy működik, ahogy, s miért ott hibázik, ahol.