VISELKEDÉST MÉRŐ TESZTEK

Nagyon sokan tévesen ezeket a teszteket összekeverik a személyiségtesztekkel. Persze, bizonyos személyiségtípusok viselkednek adott módon, tehát közvetve nevezhetjük őket ennek, de ezek noha szükségesek, jól is mérnek, de a mélylélektan szempontjából eléggé felszínes tesztek.

Előnyük, hogy gyorsan kimutathatók viselkedési tendenciák, s a későbbiekben azt is tudjuk, hogy milyen típusú munka fog kimondottan nehézséget okozni az illetőnek (ha csak ilyenje van, gyorsan elmegy, vagy hamar kiég), illetőleg milyen viselkedésre számíthatunk tőle a csapatban, várhatólag okoz-e konfliktust, vagy illeszkedik a csapatba. Szóval van értékük és jogosultságuk is, csak ne zárjuk bele az embereket egy dobozba, hisz mi is tudjuk, sokszor viselkedésünket az adott helyzet szüli.

Mely tesztek tartoznak ide? A nagy DISC teszt mintájára kifejlesztettünk egy jóval egyszerűbb, számunkra megfelelőbben mérő, ún. Egyszerűsített DISC tesztet, amely csak annyiban hasonlít az eredetire, hogy 4 alaptípust vesz figyelembe a magatartással kapcsolatosan. De jól használható Viselkedés a munkahelyen tesztünk, amely arra is választ adhat, hogy a munkahelyi viselkedéskultúrába beilleszthető-e az adott személy.

Mi az Enneagramm típusú teszteket is ide soroljuk – másokkal ellentétben, mivel úgy véljük, hogy nem személyiséget, legfeljebb viselkedést tudunk vele mérni.

Melyiket választanám közülük (és a még fel nem soroltak közül)? Hát, ez attól függ, hogy mit szeretnék megtudni.
Felvételkor elég az egyszerűsített disc is, nem kell belőle sok információ, ami kell, arra pedig ez a teszt tökéletesen elég.

Ha komolyabb a csapat, s maguk is meg akarják tanulni az egyes tipizálások miértjét és részleteit (pl. Értékesítési tréningeken), akkor a DISC mellett még szóba jöhet a GPoP is, a sima viselkedésteszt is, bár itt inkább a kommunikáció és értés mentén mozgunk, s a vizuális, kinesztetikus, auditív típusok felismerését tartjuk jónak szemrevételezni.

Sokfélék az igények, igyekszünk megfelelni neki. Mindenesetre ügyeljünk arra, hogy milyen kérdést teszünk fel a tesztelőnek, s inkább beszéljük át részleteiben, hogy mire van szükségünk, mert akkor a tesztelő kollégák egészen pontosan tudni fogják, hogy a viselkedéstesztek közül melyiket ajánlják Önöknek kitöltésre.